Om Viruseptin®

Med god håndhygiejne og sund fornuft kan du komme langt, hvis du vil forebygge forkølelse, men en gang imellem kan dit immunforsvar have brug for lidt ekstra hjælp til at holde dig rask og undgå potentielt alvorlige følgesygdomme af en forkølelse, især hvis du tilhører en risikogruppe.

Med Viruseptin® mund- og næsespray kan du modvirke forkølelse og influenzalignende symptomer eller opnå lindring, hvis du allerede er blevet syg. Viruseptin® kan købes på apoteket.

Det er dokumenteret, at Viruseptin® kan:

 • Forhindre forkølelsesvirus i at formere sig og spredes*
 • Mindske virusmængden med > 90 %
 • Lindre forkølelse/influenzalignende symptomer
 • Forkorte sygdomsperioden med gennemsnitligt to dage.
 • Mindske risikoen for, at infektionen spreder sig igen.

Sådan virker Viruseptin®

Den hurtigste måde, virus kan angribe kroppen på, er gennem slimhinden i næsen – i hvert fald hvad angår de virus, der forårsager forkølelse og influenza.* Hvis slimhinden er tør eller irriteret, hvilket blandt andet forårsages af luftforurening og tør luft, bliver det lettere for virus at inficere slimhindecellerne. Når virussen har sat sig på slimhinderne, kan den hurtigt sprede sig til resten af kroppen, hvor det giver klassiske forkølelsessymptomer som hoste, ondt i halsen, træthed og snue.

Viruseptin® næsespray indeholder det aktive stof iota-carrageenan (Carragelose®), et stof, som udvindes af røde havalger og hjælper kroppens eget forsvar med at bekæmpe virus i de øvre luftveje. Viruseptin® har en dobbeltvirkende effekt:

 • Indkapsler viruspartiklerne og forhindrer dem i at sætte sig fast i næseslimhinden, hvilket igen mindsker risikoen for spredning.
 • Fugter næseslimhinden og danner en varig, fugtgivende beskyttelsesfilm mod virus, som forsøger at sætte sig fast der.

Viruseptin® mundspray indeholder også Carragelose® og har samme forebyggende og beskyttende virkning mod forkølelsesvirus som næsesprayen, blot i de slimhinder, der findes i mund og svælg. Sprayen indkapsler viruspartiklerne og forhindrer dem i at sætte sig fast i mund og svælg samtidig med, at den fugter slimhinderne, hvilket hjælper kroppens naturlige forsvar mod forkølelsesvirus. Sprayen kan anvendes både til at forebygge og behandle forkølelse.

En forkølelsesspray til hele familien

Viruseptin® har ingen kendte bivirkninger, og kan bruges af både børn og voksne. Viruseptin® kan anvendes til børn allerede fra 1-års alderen. Både næsesprayen og mundsprayen kan også bruges af kvinder, der er gravide eller ammer. Viruseptin® kan altså anvendes af hele familien, men af hygiejniske grunde og for at undgå smittespredning bør alle familiemedlemmer alligevel have hver sin spray.

Dosering

Begynd at bruge Viruseptin®, så snart du mærker de første forkølelsessymptomer, såsom hoste, ondt i halsen, nysen eller stoppet næse. Sprayen giver nemlig bedre beskyttelse, jo hurtigere du kommer i gang med behandlingen. Spray en dosis i hvert næsebor mindst tre gange om dagen, til symptomerne er væk. Du kan bruge Viruseptin® næsespray, så længe du har brug for det, men hvis du får feber eller ikke mærker nogen bedring i løbet af nogle dage, bør du søge læge. Også Viruseptin® mundspray kan anvendes en eller flere gange om dagen. En eller flere doser sprayes i svælget alt efter behov. Hverken Viruseptin® mundspray eller næsespray har nogen kendte bivirkninger. Der er er intet potentiale for afhængighed eller risiko for overdosering.

*Den kliniske evaluering af Viruseptin® indeholder ikke data på den nye coronavirus, COVID-19

Kilder

 1. Eccles et al. Respiratory Research 2010, 11:108
 2. Fazekas et al. BMC Complementary & Alternative Medicine 2012, 12:147
 3. Ludwig et al. Respiratory Research 2013, 14:124
 4. Koenighofer et al. Multidisciplinary Respiratory Medicine 2014, 9:57
 5. Eccles et al. Respiratory Research 2015, 16:121