Spring til indhold

Om Viruseptin®

Med god håndhygiejne og sund fornuft kan du komme langt, hvis du vil forebygge forkølelse, men en gang imellem kan dit immunforsvar have brug for lidt ekstra hjælp til at holde dig rask og undgå potentielt alvorlige følgesygdomme af en forkølelse, især hvis du tilhører en risikogruppe.

Viruseptin-familjen

Med Viruseptin® kan du modvirke forkølelse og influenzalignende symptomer eller opnå lindring, hvis du allerede er blevet syg. Viruseptin® kan købes på apoteket.

Det er dokumenteret, at Viruseptin® kan:

  • Forhindre forkølelsesvirus i at formere sig og spredes*
  • Mindske virusmængden med mere end 90 %
  • Lindre forkølelse/influenzalignende symptomer
  • Forkorte sygdomsperioden med gennemsnitligt to dage.
  • Mindske risikoen for, at infektionen spreder sig igen/genopblusser.
Sådan virker Viruseptin®

Sådan virker Viruseptin®

Den hurtigste måde, virus kan angribe kroppen på, er gennem slimhinden i næsen – i hvert fald hvad angår de virus, der forårsager forkølelse og influenza.* Hvis slimhinden er tør eller irriteret, hvilket blandt andet forårsages af luftforurening og tør luft, bliver det lettere for virus at inficere slimhindecellerne. Når virussen har sat sig på slimhinderne, kan den hurtigt sprede sig til resten af kroppen, hvor det giver klassiske forkølelsessymptomer som løbende næse, snue, ondt i halsen og hoste.

Viruseptin® næsespray

Viruseptin® næsespray indeholder det aktive stof iota-carrageenan (Carragelose®), et stof, som udvindes af røde havalger og hjælper kroppens eget forsvar med at bekæmpe virus i de øvre luftveje. Viruseptin® har en dobbeltvirkende effekt:

  • Indkapsler viruspartiklerne og forhindrer dem i at sætte sig fast i næseslimhinden, hvilket mindsker risikoen for spredning.
  • Fugter næseslimhinden og danner en varig, fugtgivende beskyttelsesfilm mod virus, som forsøger at sætte sig fast der.

Viruseptin® mundspray

Viruseptin® mundspray og sugetabletter indeholder også Carragelose® og har samme forebyggende og beskyttende virkning mod forkølelsesvirus som næsesprayen, blot i de slimhinder, der findes i mund og svælg. Sprayen og sugetabletterne indkapsler viruspartiklerne og forhindrer dem i at sætte sig fast i mund og svælg samtidig med, at de fugter slimhinderne, hvilket hjælper kroppens naturlige forsvar mod forkølelsesvirus. Sprayen og sugetabletterne kan anvendes både til at forebygge og behandle forkølelse.

En forkølelsesspray til hele familien

En forkølelsesspray til hele familien

Viruseptin® næse- og mundpray har ingen kendte bivirkninger, og kan bruges af både børn og voksne. Viruseptin® næse- og mundspray kan anvendes til børn allerede fra 1-års alderen. Sugetabletter kan anvendes af børn fra 6-års alderen. Både subetabletter, næse- og mundspray kan også bruges af kvinder, der er gravide eller ammer. Viruseptin® kan altså anvendes af hele familien, men af hygiejniske grunde og for at undgå smittespredning bør alle familiemedlemmer alligevel have hver sin spray.

Dosering

Viruseptin® næse- og mundspray har ikke nogen kendte bivirkninger eller risiko for overdosering. Brug Viruseptin® forebyggende, fx inden arrangementer med mange mennesker, eller så snart du mærker de første tegn på forkølelses-/influenzalignende symptomer såsom hoste, ondt i halsen, nysen eller stoppet næse. Viruseptin® giver nemlig bedre beskyttelse, jo hurtigere du kommer i gang med behandlingen.

  • Næsespray: 1 spray i hvert næsebor mindst 3 gange dagligt, til når beskyttelse ønskes eller til symptomer er forsvundet. Kan anvendes af vokse, gravide, ammende og børn fra 1 år.
  • Mundspray: Mindst 3 spray i svælget flere gange dagligt, til når beskyttelse ønskes eller til symptomer er forsvundet. Kan anvendes af vokse, gravide, ammende og børn fra 1 år.
  • Sugetabletter: Tag en sugetablet flere gange om dagen, normalt 3-6 gange om dagen. Den daglige samlede mængde af sugetabletter bør dog ikke overstige 6 tabletter, da der ellers er risiko for afførende virkning. Kan anvendes af vokse, gravide, ammende og børn fra 6 år.

Ingen kendt risiko for afhængighed.
Viruseptin® er medicinsk udstyr. Læs indlægssedlen før brug.

*Den kliniske evaluering af Viruseptin® indeholder ikke data på den nye coronavirus, COVID-19